Buitengewoon sterk in gevels

STEENSTRIPS

Klassieke steenstrips

Voor het afwerken van uw gevel met steenstrips, werken wij samen met steenfabrikanten Vandersanden en Wienerberger. Ook hier kan u kiezen voor een afwerking met of zonder isolatie.

Indien u kiest voor een gevelbekleding met steen strips zonder isolatie, wordt de bestaande gevel eerst bezet met een wapeningslaag uit cement of lijm zodat een egale ondergrond wordt bekomen. Vervolgens worden de stenen één voor één ter plaatse op de wapeningslaag verkleefd. Hier kan u ook kiezen voor een afwerking met of zonder voeg(zero-systeem).

Indien u kiest voor een afwerking met isolatie, biedt Vandersanden

2 mogelijkheden, nl E-brick en E-board.

E-brick is een geprefabriceerd systeem waarbij de steen strips vanuit de fabricage op de isolatie worden aangebracht.

Dit is een systeem dat zijn toepassing vooral vindt in nieuwbouw. Men dient hier rekening te houden met de afmetingen van deze panelen. De panelen worden standaard vervaardigd met 4 cm PUR isolatie en kunnen worden uitgebreid tot de gewenste isolatiedikte. De panelen worden aangebracht op de bestaande ondergrond door middel van een mechanische verankering.

Door gebruik te maken van voorgevormde hoeken, kan men het opgevoegde systeem niet meer onderscheiden van een volwaardig gemetste muur.

Anderzijds is er het E-board systeem van Vandersanden en het Faça-Brick systeem van Wienerberger.

Hierbij worden isolatiepanelen, vervaardigd uit met grafiet verbeterde EPS-platen, op de bestaande ondergrond verkleefd en mechanisch verankerd. Nadien worden de stenen één voor één op de voor-gefreesde isolatiepanelen verkleefd met een dubbele verlijming. Hier kan men ook opteren voor een uitvoering met of zonder voeg (E-board zero). Deze systemen wordt hoofdzakelijk gebruikt bij verbouwingen.

Composiet (natuur)steenstrips

Voor een gevelafwerking met composiet of imitatie natuursteen werken wij hoofdzakelijk samen met de firma GDR-stone.

Zij voorzien ons van de nodige stenen uit het gamma van Piètre d’Arredo (Italiaanse makelij), Matthios Stone (Griekse makelij) en ACL stones (Portugese makelij).Door het gebruik van deze materialen, al dan niet in combinatie met een ander materiaal, krijgt uw huis een unieke look. Deze materialen hebben als specifieke eigenschap, dat ze 3 maal zo licht zijn dan echte natuursteen, waardoor deze ook perfect op isolatie kunnen worden aangebracht.Verder nemen deze materialen weinig of geen water op waardoor er een veel geringere kans op uitbloeiing bestaat.Door het gebruik van deze materialen, bekomt u gegarandeerd een prachtige gevel met een zeer duurzame gevelbekleding.

Schermafbeelding 2021-03-11 om 16.41.22
DSCF7998

Bekijk hier enkele realisaties

Onze beloftes

  • Beste prijs/kwaliteit
  • Persoonlijke aanpak
  • Eerlijk bedrijfsbeleid
  • A-kwaliteitsmerken

Contacteer ons ...

Heeft u vragen, nood aan technisch advies en wenst u graag een vrijblijvende offerte? Onze medewerkers ondersteunen u graag!