© 2019 by MBMGevelwerken 

  • Facebook Social Icon

Offerte aanvragen 

Klassieke steenstrips: een kwaliteitsvolle gevel in een mum van tijd

Voor het afwerken van uw gevel met steen strips, werken wij samen met steenfabrikant Vandersanden. Ook hier kan u kiezen voor een afwerking met of zonder isolatie.

Indien u kiest voor een gevelbekleding met steen strips zonder isolatie, wordt de bestaande gevel eerst bezet met een wapeningslaag uit cement of lijm zodat een egale ondergrond wordt bekomen. Vervolgens worden de stenen één voor één ter plaatse op de wapeningslaag verkleefd. Hier kan u ook kiezen voor een afwerking met of zonder voeg(zero-systeem).

Indien u kiest voor een afwerking met isolatie, biedt steenfabriek Vandersanden 2 mogelijkheden, nl E-brick en E-board.

E-brick is een geprefabriceerd systeem waarbij de steen strips vanuit de fabricage op de isolatie worden aangebracht. Dit is een systeem dat zijn toepassing vooral vindt in nieuwbouw. Men dient hier rekening te houden met de afmetingen van deze panelen. De panelen worden standaard vervaardigd met 4 cm PUR isolatie en kunnen worden uitgebreid tot de gewenste isolatiedikte. De panelen worden aangebracht op de bestaande ondergrond door middel van een mechanische verankering. Door gebruik te maken van voorgevormde hoeken, kan men het opgevoegde systeem niet meer onderscheiden van een volwaardig gemetste muur.

Anderzijds is er het E-board systeem. Hierbij worden isolatiepanelen, vervaardigd uit met grafiet verbeterde EPS-platen, op de bestaande ondergrond verkleefd en mechanisch verankerd. Nadien worden de stenen één voor één op de voor-gefreesde isolatiepanelen verkleefd met een dubbele verlijming. Hier kan men ook opteren voor een uitvoering met of zonder voeg (E-board zero). Dit systeem wordt meestal bij verbouwing gebruikt.